Vuil spel

36a30fefb528aaf6722c9b796094b12cTja, het is natuurlijk allemaal voetbal wat vanochtend de klok slaat. Voetbalminnende FD’ers hebben hun verrukking over de dolfijnenduik van Robin van Persie nog niet echt met elkaar kunnen delen, dus reken maar dat het praatje bij de koffieautomaat daar nu over gaat.

De FD-Nieuwschefs waren natuurlijk ook heel opgetogen over Van Persie’s acrobatiek, en oefenden ’s ochtends vroeg De Duik op de redactievloer. Ze kwamen er opmerkelijk genoeg zonder al te veel beschadigingen aan het lichaam, de uit gewapend beton bestaande vloer en hun aanzien van af.

Ze zagen dus de toekomst van het voetbal en de mensheid in het algemeen positief in.

Maar daar kwam verandering in toen ze beelden zagen van de WK-wedstrijd van Honduras tegen Frankrijk.

Middenvelder Wilson Palacios van Honduras besluit dat de benen van Paul Pogba van Frankrijk eraf moeten. Hij haalt een been van de Fransman onderuit, schopt Pogba dan op de linkerknie, en schopt dan nog eens op diens rechterbeen.

Pogba weet niet wat hem overkomt, en trapt na als Palacios wegloopt. Die heeft een vette acteercursus gehad, want hij maakt bijna een salto mortale als hij Pogba’s voet op zijn voet voelt.

Beide spelers komen relatief goed weg na hun gewelddadige actie. De scheidsrechter geeft ze niet meer dan geel.

Het redeloze geweld maakte de FD-Nieuwschefs somber. Subiet zagen ze vele parallellen met de actualiteit van de dag. ISIS doet stoer over executies in Irak, terroristen schieten er op los in een Keniaans toeristenoord. Vuil spel is de standaard, concludeerden de nieuwschefs.

Een blik op het lijst onderwerpen voor morgen onderstreept de zwartgallige stelling. Bij de parlementaire enquêtecommissie wordt Marcel de V gehoord, de financiële tovenaarsleerling van woningcorporatie Vestia. Hij wordt ervan verdacht stiekem allerlei kickbacks te hebben opgestreken toen hij Vestia volstortte met derivaten.

Verder kijken we vandaag naar de stand van zaken in Irak en de mislukte deal tussen Gazprom en Oekraïne. En we hebben een stevig nieuwsverhaal in de maak over weggesluisd geld.

Een gedachte over “Vuil spel

  1. Het “voetbal” is al zodanig vervuild en bezet door allerlei tuig van de richel, dat ik vind dat het spelletje bij wet verboden moet worden. De spelers nemen in navolging van (club)bestuurders niet “zo nauw” meer met de (spel)regels. Ze trappen liever elkaar dan naar de bal, zo ook de bestuurders vullen eerder hun zakken FIFA incluis dan dat ze besturen. Er zijn genoeg andere balspelletjes die het WEL goed doen, waar het niet uit de hand loopt. Voetbal hoort in dezelfde categorie thuis als vechthonden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s