No comment

178077291Niets zo erg voor een financieel journalist als een bestuurder of een voorlichter niet verder wil gaan dan: ‘Geen commentaar’. Op dat moment slaat het gesprek dood. Als het daarbij blijft, wordt het verhaal er niet mooier op.

Gezien de eigen slechte ervaringen van de nieuwschef met deze twee dodelijke woorden is het wat gênant dat hij eigenlijk niets kwijt wil over de openingsverhaal van morgenochtend. Omdat ‘geen commentaar’ toch al te cru lijkt – en is – geeft hij twee hints.

Ten eerste, het nieuws wat we brengen is gebaseerd op een interview. En ten tweede, dat interview vond plaats aan de salontafel van de villa van de geïnterviewde.

Wie meer hierover wil weet krijgt helaas ‘geen commentaar’ te horen.

Gelukkig kan de nieuwschef in alle openheid zeggen dat het tweede verhaal voor de voorpagina uit de verzekeraarshoek komt. Eerder op de dag bracht FD-redacteur Cor de Horde al het nieuws op onze website dat de advocaat-generaal van het Europees Hof een ‘conclusie’ heeft genomen in een geschil tussen een klant en de Nederlandse verzekeraar NN.

Volgens deze conclusie hadden verzekeraars zoals NN kopers van beleggingsverzekeringen vooraf volledig inzicht moeten geven in de kosten. Als het Europees Hof deze zienswijze overneemt, zou dit tot nieuwe miljardenclaims tegen Nederlandse verzekeraars kunnen leiden. En dat op een moment dat NN zich op maakt voor een beursgang.

Een derde verhaal dat helaas de voorpagina niet meer heeft gehaald maar nu wel prominent in het tweede katern staat, betreft het KPMG-dossier. Is het opzienbarend nieuws? ‘I couldn’t possibly comment.’

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s